FAQ - Høyrentekonto

Årsoppgave

Hvor finner jeg min årsoppgave?

 Årsoppgaven finner du i nettbanken din under "Min profil"

Når blir årsoppgaven min tilgjengelig?

Din årsoppgave blir tilgjengelig i nettbanken senest 15. februar

Høyrentekonto

Hvordan sette inn penger?

Etter at kontoen er åpnet vil du motta ditt personlige KID-nummer i en egen e-post. Du innbetaler til vår konto 6005.06.59545 og bruker ditt personlige KID-nummer. Det kan ta en til to virkedager før beløpet er synlig på din høyrentekonto (gjelder eksisterende kunder).

Hvordan ta ut penger?

Du kan ta ut penger fra EasySpar Pluss når du er innlogget i nettbanken din. Velg 'Uttak' og fullfør veiviseren. Pengene vil overføres etter 35 dagers varslingstid. Overføringen må gjøres til en konto som ikke krever KID-nummer. Har du en konto i annen bank som krever KID-nummer, må du først overføre til vanlig bankkonto og deretter overføre til konto som krever KID. 

Vi gjør oppmerksom på at dersom du overfører fra BRAbank til en konto som ikke er din egen, vil mottaker kun få opp BRAbank som avsender av beløpet. Du må da selv gi beskjed til mottaker at det er du som er avsender. Vi anbefaler derfor at du først overfører til din egen vanlige konto før du overfører til mottaker.

Hvem kan åpne høyrentekonto?

For å åpne høyrentekonto må du ha norsk personnummer, være fylt 18 år. Du bruker BankID til å signere avtaledokumentene. Har du ikke BankID fra før, kan du opprette dette hos din hovedbank.

Høyrentekonto til bedrift?

Vi tilbyr dessverre ikke høyrentekonto til bedrifter, kun til privatpersoner. 

Hvilken rente får jeg?

Vi tilbyr vår beste rente på 1,00 % for beløp mellom 1,- og 2.000.000,-. For beløp mellom 2.000.000,- og 10.000.000,- er renten 0,35 %. For beløp over 10.000.000,- gjelder 0,00 % rente. For eksisterende BRAbank kunder gjelder rente på 0,45 % rente fra og med første krone og opp til 2.000.000,-.

Hvor mye kan jeg sette inn?

Du kan sette inn beløp inntil 2 000 000 kroner.

Effektiv og nominell rente?

Forskjellen på effektiv og nominell rente skyldes kapitaliseringstidspunktet for renter.

BRAbank har månedlig rentekapitalisering på innskudd. Dette vil si at vi godskriver rente for hver måned på din innskuddskonto, noe som gir mulighet for renters rente.
Du får hver dag 1/365 del av den årlige nominelle renten. Og en gang i måneden blir rentebeløpet utbetalt til din konto.

Dersom BRAbank hadde kapitalisert renten en gang i året, hadde den nominelle og den effektive renten vært lik.

Hva når innskudd er over 2 mill?

Vår beste rente er på 1,00 % for beløp mellom 1,- og 2.000.000,-. For beløp mellom 2.000.000,- og 10.000.000,- er renten 0,35 %. For beløp over 10.000.000,- gjelder 0,00 %. For eksisternede BRAbank kunder gjelder rente på 0,45 % rente fra og med første krone og opp til 2.000.000,- og vi tilbyr ingen rente på innskuddsbeløpet som er over 2 millioner kroner på dette produktet.

BankID

Hvordan får jeg BankID?

Du oppretter BankID i din vanlige dagligbank. Denne kan du bruke til å signere dokumenter i alle andre banker.

Bruke BankID fra annen bank?

Ja, BankID-brikken kan benyttes i alle banker. Du benytter fødselsnummer, engangskode og det samme personlige passordet som du benytter i din vanlige bank.

Aktivere BankID på mobil?

Du må ta kontakt med banken som du har en BankID avtale med for å kunne få tilbudt BankID på mobil. Det er ikke alle banker som tilbyr dette produktet. 

Signere med BankID på mobil?

Ja det kan du.

Avtaler

Hvordan oppbevares avtaler?

Signerte avtaler blir oppbevart elektronisk hos BRAbank. En kopi av avtalen er tilgjengelig for kunde ved signering.

Hvilke språk kan avtaler inngås på?

Avtaler for lån og innskudd inngås på norsk.