Om banken

Hvem vi er

BRAbank ASA, tidligere Monobank ASA, er en heldigital bank som brenner for å gi kundene de beste opplevelsene. Vår ambisjon er å redefinere bank for privatpersoner gjennom enkle og brukervennlige tjenester, og gjennom å jobbe målbevisst med innovasjon og utvikling.

Vi startet vår virksomhet i november 2015, og drives fra Bergen hvor de fleste av våre 60 ansatte holder til. Vi er en gjeng med dyktige og dedikerte ansatte, og har vært et «Great Place to Work» siden oppstart.

Se hvem vi er...

Om BRAbank

Vi tror på å skape gode kundeopplevelser sammen. Vi tror på ærlighet og ansvarlighet, og at de som tror de kan forandre verden, er de som faktisk gjør det. Det er det vi mener med «Trust your goals».

Vi er i positiv utvikling og vekst, og lønnsomheten er god. Med digitale låneprosesser, enkle og brukervennlige produkter, har BRAbank tatt en tydelig posisjon i det nordiske markedet for forbruksfinansiering, kort- og betalingsløsninger. Ved utgangen av 2018 hadde vi en utlånsportefølje på 3,5 milliarder kroner og rundt 30.000 kunder.

Vi har ekspandert i Norden gjennom etablering i Finland i 2017, og i Sverige i 2019. På innskuddsiden er vi videre etablert gjennom Raisin i Tyskland, Spania, Østerrike og Frankrike.

Våre viktigste produkter er lån uten sikkerhet til privatpersoner, høyrentekonto, og kredittkortløsninger som Mono Pay, Monocard og Widerøe-kortet. Vi vil fortsette å utvikle nye tjenester basert på nyutviklet bankteknologi, og vil også kommersialisere bankens ledende løsninger sammen med eksisterende og nye partnere.

BRAbank ASA er en uavhengig bank med rundt 1000 aksjonærer. Aksjen ble notert ved Oslo Børs markedsplass Merkur Market i februar 2017 med tickersymbolet BRA-ME.


Ansvarlig långivning

BRAbanks viktigste redskap for ansvarlig långivning, er gode og presise kredittmodeller. Modellene bygger blant annet på input fra søker, og et egenutviklet scorekort for å beregne kundens evne og vilje til å betjene lånet. I tillegg innhentes ekstern informasjon om inntekt, skatt, gjeldssituasjon, sivilstatus og boforhold. Alle kredittsaker blir manuelt kontrollert av en kredittsaksbehandler før utbetaling.

Bankens utlånspraksis gir kundene en god buffer med hensyn til betalingsevne, dersom det skulle oppstå endringer i kundenes økonomiske situasjon. Gjeldsregisteret som ble innført sommeren 2019, har gitt oss enda større treffsikkerhet i långivningen.

BRAbank følger en streng policy når det gjelder markedsføring av utlån. Vi lokker aldri med rask eller enkel kreditt, eller lån til lettvinte formål. Vi henvender oss til en voksen målgruppe, og har nedre aldersgrense for lån på 23 år. Bankens navn fremkommer alltid på tilbud, og vi følger streng kontroll med våre distribusjonskanaler.

Samfunnsansvar

I BRAbank er samfunnsansvar en integrert del av hvordan vi driver banken og i alt vi gjør. Vi har et ansvar om å holde en ansvarlig utlånspraksis, ta miljøutfordringer på alvor og samarbeide med kunder, leverandører og andre i omgivelsene våre for å bidra til en bærekraftig samfunnsutvikling.

Vi ønsker å være en tydelig stemme for ansvarlighet og ansvar både nasjonalt og internasjonalt, og ikke minst i vårt nærmiljø. Derfor er vi opptatt av at vårt samfunnsansvar ikke bare skal være ord på en nettside men faktiske handlinger og tiltak som gjennomsyrer alt vi gjør.

 


Vil du jobbe hos oss?

BRAbank er kåret til Great Place To Work. Vi kan tilby godt miljø og mye gøy på jobb.
Se ledige stillinger


Presse og media

Her finner du siste nyheter og pressemeldinger fra banken. 
Pressemeldinger


Offisielle kanaler

Sosiale medier
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
LinkedIn

Apper
Mono Pay - Vi er stolte over Mono Pay appen som vi har utviklet helt selv. Den er omtalt som en game changer i markedet. Appen er tilknyttet Monocard som er BRAbank sitt eget kredittkort.

Widerøe-kortet - BRAbank er stolt utsteder av Widerøe-kortet og Widerøe-kortet appen.

Kundeundersøkelser: Vi sender ut våre kundeundersøkelser via Enalyzer. Invitasjon sendes fra survey@mail.enalyzer.com/info@brabank.no og undersøkelsene besvares på surveys.enalyzer.com.

Betalingsforsikring lån: AXA er utsteder av betalingsforsikring. For spørsmål om forsikringen kan du kontakte AXA her

Reiseforsikring i kredittkort: Reiseforsikringen for våre kredittkort er levert av Tryg. For spørsmål om forsikringen kan du kontakte Tryg på Tryg.no.


Agenter

BRAbank samarbeider med:

Centum Finans AS
Org. nummer: 985 220 239
Tel: 23 96 70 00
e-post: info@centum.no

Lendo AS
Org. nummer: 997 523 814
Tel: 22 00 70 70
e-post: kundeservice@lendo.no

Folkelånet Telefinans AS
Org. nummer: 994 110 756
Tel: 69 36 06 66
e-post: post@telefinans.no

Eiendomsfinans AS
Org. nummer: 967 692 301
Tel: 32 88 00 00
e-post: firmapost@eiendomsfinans.no

Tjenestetorget AS
Org. nummer: 977 236 304
Tel: 66 77 01 00
e-post: henvendelse@tjenestetorget.no

STK Finans/Lånemegleren
Org. nummer: 913 141 288
Tel: 02302
e-post: post@stkfinans.no

Salus Group Oy
Org. nummer: 2765 805-6
Tel: 21 40 37 34
e-post: epost@digifinans.no

Axo Finans AS
Org. nummer: 998 543 320
Tel: 22 86 74 00
e-post: kundeservice@axofinans.no

Bente Olafsen Finans AS
Org. nummer: 974 368 218
Tel: 22 03 40 80
e-post: post@bof.as

Widerøe AS
Org. nummer: 917 281 629
Tel: 75 51 35 00
e-post: support@wideroe.no